FAQ

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op via info@sporttrainersvoorparkinson.nl

Ik ben geen gediplomeerd sporttrainer. Ben ik dat na het volgen van de e-learning wel?

De e-learning is ontwikkeld voor (gediplomeerde) trainers en coaches van alle sport- en beweegactiviteiten. Je leert dus vooral over de ziekte van Parkinson in het algemeen en waar je rekening mee moet houden bij het sporten en bewegen. Er worden geen sport-specifieke tips en adviezen gegeven. Na het volgen van de e-learning ben je dus niet een gediplomeerd sporttrainer.

Heb ik ondersteunende middelen nodig voor het volgen van de e-learning?

De e-elearning bestaat uit verschillende hoofdstukken en bevat tekst, geluid en video. Gebruik een koptelefoon of oortjes voor het beste geluid.

De e-learning speelt niet goed af, waar kan dat aan liggen?

In sommige bedrijfs-netwerkomgevingen en/of browsers functioneert de software niet optimaal. Probeer in dat geval eens of het buiten het netwerk om (bijvoorbeeld op je computer thuis), of in een andere browser beter gaat.

Moet ik sporters met parkinson in mijn groep hebben om deze e-learning te volgen?

Het kennen van sporters met parkinson is geen voorwaarde. Het bereid je wel goed voor op het mogelijk begeleiden van deze mensen. Wellicht kun je zelfs na het volgen van de e-learning goed voorbereid en enthousiast starten met een groepsles voor mensen met parkinson.

In welke samenstelling kan ik mensen met parkinson het beste begeleiden?

Elke vorm van begeleiding is mogelijk en vaak afhankelijk van de sporter zelf. Denk hierbij aan individuele training, groepstraining met andere mensen met parkinson of groepstraining met gemixte samenstelling. Belangrijk is dat sporters met parkinson zich comfortabel voelen in de groep en dat er ruimte en aandacht is voor eventuele uitdagingen of problemen.

Wanneer en hoe ontvang ik mijn certificaat?

Het certificaat vind je na het succesvol afronden van de e-learning in je persoonlijke account. Daar vind je ook andere aanvullende documenten, zoals een factsheet en je factuur.