Voor wie is deze e-learning?

Deze e-learning is voor elke sportinstructeur of -trainer die meer wil weten over de ziekte van Parkinson. De leerstof heeft betrekking op de ziekte en is een hulpmiddel om de eigen sport aan te passen aan sporters met de ziekte van Parkinson. Het ondersteunt bij sport- en beweegactiviteiten die in het reguliere aanbod worden aangeboden.

De e-learning leert de trainer geen specifieke sport of oefeningen en maakt van de deelnemer ook geen ‘sporttrainer’. De e-learning biedt geen hulp voor revalidatie of sporten in een medische setting en net zo min voor sporters op een professioneel niveau.

Volg de e-learningAl aangemeld? Log hier in

Opbouw van de e-learning

De e-learning bestaat uit zeven hoofdstukken. Een voice-over praat je door de e-learning heen; zij vertelt je de belangrijkste informatie en toont je video’s. Je krijgt toetsvragen en soms vind je links of verwijzingen naar aanvullende informatie.

Wil je even pauze? Het is mogelijk tussentijds de e-learning te onderbreken.

7 hoofdstukken met betrouwbare kennis

Educatieve video’s en animaties

Direct starten en tussentijds pauzeren

De e-learning start met kennis over de ziekte van Parkinson in het algemeen. Je leert waarom bewegen bij parkinson zo belangrijk is. Je verdiept je in de klachten van parkinson en weet vervolgens waar mensen last van kunnen hebben bij het sporten.

Je krijgt specifieke tips die je eenvoudig toepast in je les of training. De e-learning rond je af met kennis over zorgverleners die aangesloten zijn bij ParkinsonNet. Een landelijk netwerk van in parkinson gespecialiseerde zorgverleners. Tot slot staat er een ‘Bewijs van deelname’ en een mooie samenvatting voor je klaar die je eenvoudig downloadt en opslaat.

Meld jouw activiteit aan

Rond je de e-learning succesvol af? Meld dan jouw sportactiviteit aan bij de beweegzoeker van de Parkinson Vereniging en maak jouw sportactiviteit zichtbaar. Op die manier vinden sporters met parkinson jou.

 

Na het volgen van de e-learning

  • ken je de belangrijkste problemen die het bewegen bij mensen met de ziekte van Parkinson beïnvloeden
  • weet je welke strategieën of oplossingen je kan toepassen in een sportles of training
  • herken je specifieke gebeurtenissen of klachten waarbij je de sporter adviseert contact op te nemen met een zorgverlener of arts
  • weet je dat de ziekte van Parkinson heel divers is en dat niet elke sporter dezelfde klachten heeft of krijgt
  • kun je door al je kennis lessen op maat aanbieden voor sporters met de ziekte van Parkinson
  • is jouw sportles parkinson-proof